Ugens meningsmålinger: Thulesen Dahl, robotter og tillid til medier

MÅLINGER: Altinget bringer hver uge de målinger, der har været bragt i den forgangne uge. I denne uge blandt andet om Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl, der vurderes til at være den politiker med mest magt i dansk politik samt om robotter og teknologi, som danskerne er mere begejstret for end skræmte.

I en ny måling af Voxmeter for Ritzau vurderer 51,4 procent, at Kristian Thulesen Dahl (DF) er den politiker med mest magt i dansk politik.
I en ny måling af Voxmeter for Ritzau vurderer 51,4 procent, at Kristian Thulesen Dahl (DF) er den politiker med mest magt i dansk politik.Foto: Bax Lindhardt/Scanpix
Martin Lyngbæk Olsen

Danskerne: Thulesen Dahl har mest magt i dansk politik
51,4 procent af de adspurgte danskere peger på, at Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, er den politiker med mest magt i dansk politik. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) følger efter med 38,1 procent, mens Mette Frederiksen (S) er nummer tre på listen med 7,9 procent.

I den anden ende af spektret får Anders Samuelsen (LA) 1,6 procent. Søren Pape Poulsen (K) får blot 0,5 procent, mens Pernille Skipper (EL) får 0,3 procent og Uffe Elbæk (Å) får 0,2 procent. Morten Østergaard (R) og Pia Olsen Dyhr (SF) får begge 0 procent. Det viser en ny Voxmeter-måling for Ritzau ifølge TV 2.

Robotter: Flere danskere begejstrede end skræmte
32 procent svarer, at de glæder sig over udviklingen af robotter og ny teknologi, som spiller en voksende rolle på arbejdsmarkedet. Modsat er 15 procent nervøse for udviklingen. 22 procent tænker ikke over det, mens 20 procent ikke mener, at det betyder de væsentlige ændringer. 11 procent svarer ’ved ikke’. Det viser en ny måling af Norstat for Altinget.

De unge har mest tillid til DR
En ny undersøgelse af unges medieforbrug viser, at unge 15-18 åriges tillid til DR og TV 2 er højere end streamingtjenester og andre kanaler.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00