Undgå at Europa får tilbagefald

Udenrigsministeren appellerede på det radikale nytårsmøde om EU i Nyborg til, at de allerede indgåede kompromisser om en ny EU-forfatning står ved magt - uanset sammenbruddet i Bruxelles før nytår.
Peter von Kohl

Vil de allerede indgåede kompromisser holde, inklusive de, der blev indgået natten før sammenbruddet? Kan vi begynde dér, hvor vi sluttede?

Per Stig Møller
Udenrigsminister (K)
Nyborg: ’Vi skal sikre Europa mod tilbagefald til fortiden’ sagde udenrigsminister Per Stig Møller (K) i går på Det radikale Venstres traditionelle nytårsmøde i Nyborg, hvor partiets tema i år var EU:

Ministeren tilføjede:

’Hvis vi ikke får det udvidede EU til at fungere, så vil der altid være et land, der vil sige, at det her vil vi ikke være med til, så derfor skal der være mulighed for flere områder med flertalsafgørelser’

Per Stig Møller frygter et EU, hvor der er tre kerner af medlemsstater – den første kerne med 6-10 stater, incl. Tjekiet og Finland, den anden kerne med de øvrige EU-stater, og så en tredje kerne med de stater, der ikke er med i EU, men som retter sig ind efter EU. Men dertil kommer ifølge ministeren faren for, at EU-Kommissionen i en sådan model vil blive svagere og svagere.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00