V-bagland støtter Hjorts nej til reformer

VENSTRE: Tre fjerdedele af Venstres lokalforeningsformænd støtter finansministeren i at afvise Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger. Resten finder det uansvarligt.
Finansministeren får opbakning fra tre af fire V-lokalformænd, Altinget.dk har talt med, i sin afvisning af arbejdsmarkedsreformer under krisen.
Finansministeren får opbakning fra tre af fire V-lokalformænd, Altinget.dk har talt med, i sin afvisning af arbejdsmarkedsreformer under krisen.Foto: Pressefoto

Det er formålsløst at sætte skrappere regler op for eksempelvis arbejdsløse. Der er ingen arbejde til dem alligevel her i det nordjyske.

Else Nymark Madsen
Formand for Venstre i Sindal og Omegn
Fakta
Arbejdsmarkedskommissionen fik i 2007 til opgave af regeringen at komme med bud på mulige arbejdsmarkedsreformer, som kan forbedre holdbarheden af de offentlige finanser med 14 mia. kr. om året.

I torsdags fremlagde kommissionen så sine anbefalinger til, hvordan man kan bringe flere danskere fra passiv forsørgelse over i arbejde. Blandt forslagene er en gradvis afvikling af efterlønnen og en reduktion af dagpengeperioden fra fire til to år.
 
Samlet vil kommissionens 44 forslag styrke den offentlige økonomi med 27 mia. kr. om året - eller næsten det dobbelte af de krævede 14 mia. kr.

Kilde: Altinget.dk

Af Rune Lindberg 

Han gjorde det eneste rigtige i en krisetid.

Så klar lyder støtten fra Venstres bagland til finansminister Claus Hjort Frederiksen (V). Tre ud af fire af partiets lokalformænd bakker nemlig finansministeren op i, at Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger ingen gang på jord har her og nu.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00