Vælgerne tror ikke på 12 minutter ekstra

MENINGSMÅLING: Mindre end hver tredje tror, at lønmodtagerne vil gå med til at arbejde en time ekstra om ugen. LO's næstformand vil først have alle i arbejde - det afviser SF's Ole Sohn.
LO's næstformand Lizette Risgaard har et noget andet tidsperspektiv på de 12 minutter ekstra end S-SF. Hendes udmelding er ikke ligefrem en hjælp til Thorning og Søvndal.
LO's næstformand Lizette Risgaard har et noget andet tidsperspektiv på de 12 minutter ekstra end S-SF. Hendes udmelding er ikke ligefrem en hjælp til Thorning og Søvndal.Foto: Pressefoto
Erik Holstein

Endelig skal vi - når de 163.000, der mangler et job, har fået et - også arbejde mere. Men først skal de, der mangler arbejde, have et - derefter skal vi arbejde mere.

Lizette Risgaard, næstformand i LO
1. maj i Fælledparken

Svaret er nej.

Lønmodtagerne "har ikke de 12 minutter ekstra om dagen", som Helle Thorning-Schmidt (S) og Villy Søvndal (SF) efterlyser.

Det er holdningen hos et klart flertal af vælgerne, der ikke tror på, at lønmodtagerne vil stemme ja til at arbejde en time mere om ugen, selvom Helle Thorning-Schmidt sætter sig i statsministerstolen. Og LO's næstformand Lizette Risgaard forstærker tvivlen om de 12 ekstra minutter med en melding om, at det først bliver aktuelt, når ledigheden er væk.

Planen om at øge den gennemsnitlige arbejdstid er fuldstændig central i S-SF's økonomiske udspil "Fair løsning", der skal sikre økonomisk holdbarhed uden at ty til nedskæringer og beskæringer af velfærdsrettigheder.

Men det springende punkt er netop, om lønmodtagerne vil acceptere at arbejde mere. Det tror kun 30,6 procent af vælgerne på, mens 57 procent ikke tror på det, viser en ny meningsmåling fra A&B Analyse, foretaget for Altinget.dk.

Total blå afvisning
Hos vælgere fra blå blok er det kun encifrede procenter, der tror, at "et flertal af lønmodtagerne vil stemme ja til at arbejde en time mere om ugen, hvis Helle Thorning-Schmidt bliver statsminister". Således forventer kun tre-fire procent af regeringspartiernes vælgere, at planen bliver realiseret.

Dokumentation

Spørgsmålet lød: Tror du, at et flertal af lønmodtagere vil stemme ja til at arbejde en time mere om ugen, hvis Helle Thorning-Schmidt bliver statsminister?

  Alle
Ja, et flertal vil stemme ja  30,6%
Nej, et flertal vil stemme nej 57%
Ved ikke 12,4%

  EL SF  S R LA KD K V DF
Ja, et flertal vil stemme ja 56% 42% 61% 55% 8% 25% 3% 4% 8%
Nej, et flertal vil stemme nej 22% 34% 22% 36% 92% 75% 94% 92% 83%
Ved ikke 22% 24% 17% 9%   3% 4% 9%

A&B målingen er foretaget på nettet på basis af 1358 politisk repræsentativt udvalgte svarpersoner. Undersøgelsesperioden er 14/4 - 19/4.


Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00