Vil ikke undersøge EU-støttens skyld i fedme

Folketingets Fødevareudvalg vil gerne have en undersøgelse af sundhedseffekterne af EUs landbrugsstøtte. Det vil fødevareministeren ikke være med til. Ritt Bjerregaard (S) kalder det dobbeltmoralsk.
Claus Iversen

Det er efterhånden kendetegnende for regeringens politik, at den siger de rigtige ting, men undlader at sætte handling bag ordene. Regeringen vil gerne bekæmpe fedme og landbrugsstøtten, men den vil altså ikke være med til at nedsætte en ekspertgruppe, der kan rådgive om sundhedseffekter af støtten

Ritt Bjerregaard
Tidl. fødevareminister og EU-kommissær, MF (S)
EUs landbrugspolitik er indirekte årsag til mange menneskers overvægt og sygdom. Dét fremgår af rapporten "Public health aspects of the EU Common Agricultural Policy".

Den anbefaler, at der bliver nedsat en ekspertgruppe, som kan overvåge og rådgive om sundhedseffekter af den fælles landbrugspolitik for at kommende reformer på på landbrugsområdet bliver taget på et oplyst grundlag.

Men fødevareminister Mariann Fischer Boel (V) vil ikke være med til at nedsætte en sådan ekspertgruppe:

"Regeringen agter ikke at tage initiativ til nedsættelse af en ekspertgruppe til overvågning af og rådgivning om sundhedseffekter af den fælles landbrugspolitik. Regeringen finder, at forbedring af befolkningens ernæring og sundhed bedst og mest effektivt opnås gennem målrettede initiativer rettet mod at opnå resultater på disse områder".

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00