VU og KU tilbage

DSU overhaler VU som landets største ungdomspolitiske organisation. VU har på syv år mistet over en tredjedel af sine medlemmer under 30 år. Også KU lider, mens venstrefløjen, de radikale og DF går frem.
Sandra Schwartz

Regeringens ungdomsfjendtlige politik skabt en politisk bevidsthed, og den frustration har vi forsøgt at samle op. Vi har særligt haft tilgang fra erhvervsskolerne, hvor eleverne har været utilfredse med regeringens nedskæringer.

Morten Nielsen
Forbundssekretær, DSU
De unge samler sig om DSU og svigter VU og KU. Det er udviklingen siden 1997, hvor det samlede antal medlemmer af politiske ungdomsorganisationer har ligget stabilt på ca. 8.500 unge under 30 år.

Medlemmerne svigter de to regeringspartiers ungdomsorganisationer, der begge på syv år har mistet hvert tredje medlem under 30 år.

Det viser nye tal fra Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), der er paraplyorganisation for landets ungdomsorganisationer inden for politik, idræt, spejder mm.

Mens Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU) siden 1997 er gået fra 1817 til 2620 medlemmer, så har Venstres Ungdom (VU) i samme periode set medlemstallet falde fra 3155 til 1987, mens regeringspartnerne i Konservativ Ungdom (KU) har set 1378 blive til 963.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00