Ét år til kommunalvalget: Jyske venstreveteraner takker af og sender borgmesterkæden videre

KV21: Der er udsigt til et generationsskifte i Venstres jyske bagland, hvor en række af partiets centrale borgmestre har meddelt, at de ikke genopstiller ved det kommende valg. Ikke alle af deres arvtagere er lige sikre på en borgmesterkæde.

Efter 30 år i lokalpolitik har Haderslevs borgmester af flere omgange, Venstres H.P. Geil, valgt ikke at genopstille igen. Flere af Venstres jyske borgmesterveteraner følger trop.
Efter 30 år i lokalpolitik har Haderslevs borgmester af flere omgange, Venstres H.P. Geil, valgt ikke at genopstille igen. Flere af Venstres jyske borgmesterveteraner følger trop.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Der er stadigvæk længe til.

Men rundtom blandt landets byrådspolitikere og lokale partiforeninger er forberedelserne til næste års kommunalvalg allerede i fuld gang.

I disse dage, uger og måneder er det ikke mindst udpegning og valg af spids- og borgmesterkandidater, som er i fuld gang på tværs af partier og kommuner. Ofte er det velkendte ansigter, som går igen, men mange steder er nye på vej frem.

Altinget logoChristiansborg
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget christiansborg kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00