Her er dagens civile arrangementer på Folkemødet

OVERBLIK: Interesserer du dig for civilsamfundets rammer og vilkår? Her er en oversigt over dagens civile arrangementer på Folkemødet.

Samskabelsesgalleriet
Kom om hør om de nye løsninger, ideer og prototyper, som er blevet skabt i Samskabelsesarenaen på Folkemødets tre første dage.

Hvor: 18. juni, 09:30 - 10:30
Hvornår: A6 Samskabelsesarenaen - Danchells Anlæg

Læs mere om arrangementet her.

Frivillighed skal udspringe af foreningerne
Hør om SIND, og vær med til at diskutere, at flere og flere kommuner inddrager frivillige i projekter og i det sociale arbejde. SINDs næstformand, Kristian Bennedsen, lægger op til debat om grænserne for frivillighed, der principielt bør udspringe af foreningerne. Det er foreningerne, som har ekspertisen og erfaringen i uddannelse og udvikling af frivillige. Det er foreningerne, som kan være garanter for, at borgeren ikke oplever den frivillige som en myndighedsperson. Og det er foreningerne, som kan forebygge en opgaveglidning fra ansattes arbejde til frivilliges indsats. Derfor bør udviklingen vendes.

Hvor: D7 SIND-teltet - Ved Brandstationen
Hvornår: 18. juni, 10:00 - 11:00

Læs mere om arrangementet her.

Socialøkonomisk netværk
Folkemødets sidste dag indledes med afslappet netværk. Alle Socialøkonomiske virksomheder og aktører kan mødes og runde Folkemødet af i fællesskab.

Hvor: J40 Socialøkonomisk Telt - Kæmpestranden
Hvornår: 18. juni, 10:30 - 12:00

Læs mere om arrangementet her.

Workshop - vi gør foreningslivet ungt
Hvordan får vi flere unge til at interessere sig for foreningslivet? Aldrig har der været så mange aktive frivillige i Danmark. Men gennemsnitsalderen blandt de frivillige stiger. Hvordan får vi de unge til at interessere sig for foreningslivet? Er det rigtigt, at det er svært at engagere de unge? Hvad gør de, hvor det lykkes? Kan og skal vi gøre noget anderledes? Ideer og erfaringer udveksles, og vi finder de 10 bedste råd om unge, engagement, frivillighed og foreningsliv, som sendes til alle håndboldforeninger i Danmark.

Hvor: J37 Dansk Håndbold - Vi giver ordet til bolden - Kæmpestranden
Hvornår: 18. juni, 10:30 - 11:30

Læs mere om arrangementet her.

Bæredygtighed og samskabelse, hvad venter vi på?
De 17 FN-verdensmål angiver en nødvendig omstilling til et bæredygtigt samfund. I Sønderborg Kommune har vi samarbejdet om omstillingen igennem ti år – og skabt markante resultater. Borgerinddragelse, samskabelse, tværgående samarbejde er alle elementer i den lærende by - kommunerne kan med beslutningskraft og handlinger få omstillingen op i gear. Kom, og bliv inspireret samt udfordret på din vante tænkning.

Hvor: C25 Folkeoplysningens Telt - Cirkuspladsen
Hvornår: 18. juni, 10:40 - 11:40

Læs mere om arrangementet her.

, ,

Forrige artikel Her er Altingets program på Folkemødet søndag Her er Altingets program på Folkemødet søndag Næste artikel Den civile redaktørs guide til et godt Folkemøde Den civile redaktørs guide til et godt Folkemøde