Om  
Margrethe Vestager

Margrethe Vestager modtager fornem europæisk pris

EU's konkurrencekommissær, Margrethe Vestager (R), har modtaget European Prize for Political Culture 2017 fra Hans Ringier Foundation. Prisen er tidligere gået til blandt andre Jean-Claude Juncker og Donald Tusk.

Kiki Qvistgaard

Margrethe Vestager (R) er 5. august blevet tildelt Hans Ringier Foundations European Prize for Political Culture 2017 i Ascona, Schweiz. Det skriver fonden i en pressemeddelelse

Vært Frank A. Meyer begrundede prisuddelingen med ordene: "Europa er blevet inspireret af Margrethe Vestagers urokkelige indsats i at bekæmpe magtfulde forretningsinteressers grove praksisser i den digitale økonomi. Ved konstant at sikre, at europæisk lov overholdes, har hun demonstreret sit engagement for fri og fair konkurrence og har derved gavnet både forbrugere og tjenesteudbydere."

EU's kommissær for konkurrence modtager sammen med prisen 50.000 euro, som hun donerer til Red Barnet. 

"EU har bragt europæerne sammen"
Tidligere i år blev Vestager kåret til at være en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer af Time Magazine. Margrethe Vestager har været EU-kommissær siden 2014, hvor hun samtidig forlod formandsposten hos Radikale Venstre. Hun har i de forgange tre år uddelt milliardstore bøder til virksomheder som Apple og senest Google

"EU har formået at gøre noget, som mange mennesker har drømt om i århundreder. EU har bragt europæerne sammen for sammen at opbygge fred og fremgang. Og årsagen til, at det er lykkedes, når så mange tidligere forsøg har fejlet, skyldes, at vi har lært, at vi ikke behøver at fjerne vores forskelle for at arbejde sammen. Når vi respekterer disse forskelle, lærer vi mest om hinanden. Og sådan finder vi de stærkeste og mest holdbare løsninger," sagde Margrethe Vestager i sin takketale. 

Hans Ringier Foundation har uddelt politisk kultur-prisen i 44 år. Den er tidligere gået til markante profiler som EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, formand for Det Europæiske Råd, Donald Tusk, samt filosof og sociolog Jürgen Habermas. 

Læs hele Margrethe Vestagers takketale her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Margrethe Vestager

Ledende næstformand, EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et 'Europa Klar til den Digitale Tidsalder', fhv. minister, politisk leder & MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

0:000:00