Om  
Jan Eriksen
Jakob Ellemann-Jensen

Miljøminister genudpeger formand for Vildtforvaltningsråd

Jan Eriksen får endnu en periode som formand for Vildtforvaltningsrådet, der rådgiver miljøministeren, Jakob Ellemann-Jensen, i spørgsmål om jagt- og vildtforvaltning.

Christoffer Miguel Frendesen

Uenighederne i Vildtforvaltningsrådet kan være voldsomme. Parter fra blandt andet Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Jægerforbund og Landbrug & Fødevarer skal nå til enighed i sager om jagt- og vildtforvaltning.

Derfor er miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen rolig ved igen at overlade posten som formand til Jan Eriksen, der har siddet på positionen i fire år. Ministeren takker Jan Eriksen for hans hidtidige indsats og begrunder genvalget af formanden:

"Jeg vil gerne takke Jan Eriksen for det store arbejde, han allerede har udført i Vildtforvaltningsrådet. Det er uden tvivl et råd, hvor bølgerne af og til går temmelig højt, og Jan er god til at mægle og få parterne til at finde fælles standpunkter. Derfor er jeg helt tryg ved, at Jan Eriksen tager en periode mere," siger Jakob Ellemann-Jensen i en pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet.

Den genvalgte formand har arbejdet som direktør i Friluftsrådet fra 1990 til 2014. Inden Jan Eriksen satte sig i direktørstolen, besad han stillinger som vicedirektør og chefkonsulent i Friluftsrådet.

Da Jan Eriksen fik tilbuddet om at være formand for Vildtforvaltningsrådet i 2014, kunne han som naturelsker imidlertid ikke takke nej.

Jan Eriksen er desuden bestyrelsesmedlem i foreningen Plant et Træ og i Nationalt Center for Skov, Landskab og Planlægning på Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning på Københavns Universitet.

Han er uddannet på Statseminaret på Emdrupborg, hvor han læste biologi og geografi. 

Vildtforvaltningsrådet får et nyt medlem
Vildtforvaltningsrådet leverer rådgivning til miljø- og fødevareminister i sager om jagt- og vildtforvaltning.

Medlemmerne af Vildtforvaltningsrådet er udpeget for fire år ad gangen, og rådet afholder møder cirka fire gange om året. Ministeren udpeger formand og sammensætningen af rådsmedlemmer.

Blandt medlemmerne er Ella Maria Bisschop-Larsen fra Danmarks Naturfredningsforening, Claus Lind Christensen fra Danmarks Jægerforbund og Henrik Bertelsen samt Frederik Lüttichau fra Landbrug & Fødevarer.

Sidstnævnte er det eneste nye ansigt i rådet og erstatter Lars Hvidtfeldt, som ligeledes kommer fra Landbrug & Fødevarer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jan Eriksen

Formand, Vildtforvaltningsrådet
lærer (Statsseminariet på Emdrupborg. 1976)

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)









0:000:00