Om  
Margrethe Vestager

Margrethe Vestager hyldes som kvindelig rollemodel

Margrethe Vestager er dette års modtager af Vallø Prisen for sit arbejde som EU-kommissær.

Mandag 12. november uddelte Vallø Stift 'Vallø Prisen' til Margrethe Vestager for hendes arbejde som EU-kommissær. Det skriver Vallø Stift i en pressemeddelelse. 

Vallø Prisen uddeles hvert år til en person, forening eller virksomhed, som gør en særlig indsats for at fremme kvinders forhold. 

Og i år er det EU-kommissær Margrethe Vestager, som tildeles æresprisen for sin ekstraordinære indsats som EU-kommissær og som rollemodel for kvinder i alle aldre.

"Det er en stor ære at modtage Vallø Prisen 2018. Og det er en ære at komme i selskab med tidligere prisvindere, der arbejder for at støtte og skabe nye muligheder for kvinder verden over. Kvinders og mænds lige værd og ligestilling er en hjertesag for mig – og det er en af EU’s grundlæggende værdier," siger Margrethe Vestager. 

Vallø Prisen blev indstiftet i 2010 og uddeles hvert år for at fremhæve kvindelige rollemodeller, der gør en forskel for vores samfund.

Prisen er tidligere blevet givet til blandt andre Hæren, der aktivt arbejder med diversitet og inklusion.

Med prisen følger 150.000 kroner, som Margrethe Vestager har valgt at donere til Unicef Danmark.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Margrethe Vestager

Ledende næstformand, EU-Kommissionen, kommissær for konkurrence, formand for Kommissærgruppen om et 'Europa Klar til den Digitale Tidsalder', fhv. minister, politisk leder & MF (R)
cand.polit. (Københavns Uni. 1993)

0:000:00