Om  
Elsebeth Gerner Nielsen
Niels Glahn

Højskolerne får tidligere kulturminister som generalsekretær

Folkehøjskolernes Forening i Danmark har ansat forhenværende R-kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen som ny generalsekretær.

Peter Bjørnbak Hansen

Elsebeth Gerner Nielsen er per 1. januar ny generalsekretær for Folkehøjskolernes Forening i Danmark.

Det skriver Højskolebladet.

Interesseorganisationens nye generalsekretær kommer fra en stilling som rektor for Designskolen Kolding og afløser dermed Niels Glahn, som har valgt at træde tilbage efter at have bestridt posten som generalsekretær siden 2007.

Det er ikke hvem som helst, de danske højskoler nu sætter i spidsen for deres medlems- og interesseorganisation. Det afslører et par nedslag i den 59-åriges tidligere bedrifter.

I perioden 1994 til 2007 sad hun i Folketinget for Radikale Venstre og tjente heraf fire år som kulturminister. Derudover har hun en kandidatgrad i socialvidenskab fra Odense Universitet (nu SDU).

Sideløbende har Elsebeth Gerner Nielsen været medlem af og formand for blandt andet Den Danske Brundtlandkampagne, Den Grønne Fond og Etisk Råd.

Derudover er hun ridder af Dannebrog.

Men de mange bedrifter til trods ser hun alligevel en vigtig opgave foran sig som generalsekretær for Folkehøjskolernes Forening i Danmark.

"Jeg glæder mig meget til at arbejde for højskolerne i Danmark. Vi har brug for dem som aldrig før. Til at hjælpe os med at finde retning, mening og tilhørsforhold. Højskolens tilbud om fællesskab og samtale er efter min mening et af de bedste steder at skabe et meningsfuldt alternativ til effektivitets- og præstationsræset. På højskolen kan man finde ud af, hvordan man bliver god til at være en del af verden."

Det er samme kaliber af storladne bemærkninger, der kommer fra formand for Folkehøjskolernes Forening i Danmark, Lisbeth Trinskjær:

"Med Elsebeth Gerner Nielsen får Højskolerne ikke bare en generalsekretær, som kender skoleformen helt ned i dens dybeste rødder, men også en leder med indgående erfaring fra uddannelsesverdenen – fra der, hvor kulturens interesser møder virksomhedernes, og fra den politiske verden. Og vi får en generalsekretær, som forstår kulturens og folkeoplysningens værdi for det enkelte menneske."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Elsebeth Gerner Nielsen

Formand, Den danske Unesco-nationalkommission, partner, Copenhagen Public Affairs, fhv. kulturminister og MF (R)
cand.rer.soc. (SDU 1986)

Niels Glahn

Generalsekretær, Folkehøjskolernes Forening
lærer (Blaagaard Seminarium 1978)









0:000:00