Aktører: Nye anbefalinger om ledelse kan få bestyrelser mere på banen

PROFESSIONALISERING: Torsdag blev 17 nye anbefalinger om god ledelse af frivillige sociale organisationer præsenteret. De har været efterspurgt, mener Bikubenfonden, som håber, at anbefalingerne fører til bedre bestyrelsesarbejde. 

"Denne sektor lever af tillid. Uden den vil ingen være frivillig, og ingen vil give penge, så vil skal have så få skandalesager som muligt," siger Mads Roke Clausen. 
"Denne sektor lever af tillid. Uden den vil ingen være frivillig, og ingen vil give penge, så vil skal have så få skandalesager som muligt," siger Mads Roke Clausen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

17 nye anbefalinger skal hjælpe organisationerne i den frivillige sociale sektor til at få bedre greb om ledelsens svære kunst. Anbefalingerne, der blev offentliggjort torsdag eftermiddag, er rettet mod bestyrelser. Og både fra Civilsamfundets Brancheforening og Bikubenfonden er der stående applaus.

”Anbefalingerne er et storartet initiativ, som har været efterspurgt længe,” siger direktør i Bikubenfonden Søren Kaare-Andersen.

Han fortæller, at anbefalingerne vil blive en naturlig del af fondens fremtidige relation til organisationerne på det sociale område.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00