Om  
Laust Leth Gregersen
Uffe Elbæk

Alternativet ansætter ny sekretariatschef

Alternativet har ansat Laust Leth Gregersen som ny sekretariatschef. Han kommer fra en stilling som politisk chefrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp.

Laust Leth Gregersen er blevet ansat som ny sekretariatschef for Alternativet fra 1. februar.

Det skriver Alternativet i en pressemeddelelse. 

Posten som sekretariatschef har været ledig siden oktober, hvor Alternativet sammenlagde partiets landssekretariat og Christiansborg-sekretariat som led i at styrke samarbejdet mellem bevægelsen og det parlamentariske arbejde. 

Netop den tankegang har været afgørende for Laust Leth Gregersen.

“Det, der er særligt ved Alternativet, er jo, at man ser sig selv som en bevægelse. Man er både et parti, men også aktivister. Hvis man kan skabe en stærkere synergi mellem det, så styrker det sagen i Alternativet. Det er i virkeligheden det samspil, der har tiltrukket mig,” siger Laust Leth Gregersen til Altinget.

Selvom Alternativet i flere meningsmålinger ligger omkring spærregrænsen, understreger Laust Leth Gregersen, at der er unikt potentiale i Alternativet, som venter på at blive indfriet. Det skal ske ved netop at sammentænke bevægelse og parlamentarisk arbejde yderligere, fortæller han.

"Det afgørende er, om der er et interessant projekt, og det mener jeg i den grad, der er. Jeg tror kun, at det bliver større og mere interessant i forlængelse af klimakrisen. Det er der ikke blevet stemmemaksimeret fuldt på til seneste valg, men potentialet er der, og jeg er her jo, fordi jeg tror på det potentiale," siger Laust Leth Gregersen.

Laust Leth Gregersen starter i jobbet som sekretariatschef samme dag, som Alternativets nye partileder bliver valgt, 1. februar. Men det er endnu usikkert, hvem der skal overtage posten fra Uffe Elbæk. Det bekymrer dog ikke den nye sekretariatschef, at han ikke ved, hvem der bliver den nye leder.

"Formandsvalget er jo en mulighed for at tage en dialog med baglandet om, hvad det er for en retning, vi gerne vil gå i. Det gode ved demokratiet er, at det kan revitalisere bevægelsen," siger han og understreger, at han er sikker på, at uanset hvem der bliver valgt, er det en dygtig person.

Laust Leth Gregersen kommer fra en stilling som politisk chefrådgiver i Folkekirkens Nødhjælp. Tidligere har han været politisk chef i Red Barnet og sekretariatsleder for ngo-netværket Concord.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Laust Leth Gregersen

Politisk chef, Oxfam Ibis
ba.scient.pol. (Københavns Uni. 2005), cand.soc. i politisk kommunikation og ledelse (CBS. 2009)

Uffe Elbæk

Forfatter, fhv. MF (ALT), fhv. kulturminister (R)
socialpædagog (Peter Sabroe Seminariet 1982), journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1987)

0:000:00