Ambassadører og online fællesskaber skal bekæmpe perfekthedskultur blandt unge kvinder

Psykiatrifonden vil med en bevilling fra Det Obelske Familiefond videreføre initiativet "Sig det højt", der sætter fokus på mistrivsel blandt unge kvinder. 

Cynthia Sánchez Neerbek er en del af det nye ambassadørkorps, der skal drive kampagnen "Sig det højt" de næste tre år.
Cynthia Sánchez Neerbek er en del af det nye ambassadørkorps, der skal drive kampagnen "Sig det højt" de næste tre år.Foto: Psykiatrifonden/Silas Staal og Nivikka Andersen
Claudia Steenhard

"Sig det højt" kan nu fortsætte i yderligere tre år med en en bevilling på tre millioner kroner fra Det Obelske Familiefond. Det skriver Psykiatrifonden i en pressemeddelelse.

"Sig det højt" er en indsats imod den tiltagende perfekthedskultur blandt unge kvinder, der ofte resulterer i en følelse af utilstrækkelighed og generel mistrivsel. For at bekæmpe denne tendens arbejder fonden med at nedbryde tabu og få unge til at sige de svære ting højt.

Nye ambassadører 
I 2021 fortsætter dette arbejde gennem kampagner, ung til ung-tiltag og et nyt ambassadørkorps. Ambassadørkorpset består af unge kvinder, der har kæmpet med perfekthedsidealer, og som fortæller deres personlige fortællinger videre for at afstigmatisere psykisk mistrivsel blandt unge .

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00