Om  
Eva Kjer Hansen

AskovFonden henter tidligere Venstre-minister ind som ny direktør

Eva Kjer Hansen tiltræder som direktør for AskovFondens behandlingstilbud Dialog mod Vold. Den tidligere topminister og Venstre-politiker valgte i 2022 at forlade politik, men har siden genbesøgt Folketinget som suppleant og været vicepræsident for det europæiske liberale parti ALDE.

"Med etableringen af behandlingstilbud i Slagelse og Esbjerg er Dialog mod Vold nu landsdækkende, og jeg håber, at flere kommuner vil blive opmærksom på, hvor gavnligt det er at forebygge og undgå vold," siger Eva Kjer Hansen i forbindelse med jobskiftet.
"Med etableringen af behandlingstilbud i Slagelse og Esbjerg er Dialog mod Vold nu landsdækkende, og jeg håber, at flere kommuner vil blive opmærksom på, hvor gavnligt det er at forebygge og undgå vold," siger Eva Kjer Hansen i forbindelse med jobskiftet.Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Sophie Bavnhøj

Dialog mod Vold har fundet en ny direktør.

Valget er faldet på den tidligere Venstre-minister Eva Kjer Hansen, oplyser fonden i en pressemeddelelse.

"Jeg glæder mig til sammen med teamet af dedikerede medarbejdere at hjælpe endnu flere familier til et liv uden vold," siger Eva Kjer Hansen i forbindelse med jobskiftet.

Eva Kjer Hansen var i en årrække medlem af Folketinget for Venstre. I løbet af sin tid på Christiansborg var hun blandt andet social- og ligestillingsminister, sundheds- og psykiatriordfører og formand for Europaudvalget.

Udover de mange ministerposter har hun også været medlem af byrådet i Kolding Kommune og medlem af Europa-Parlamentet.

Dialog mod Vold hører under AskovFonden og er et landsdækkende tilbud, der stopper vold i familien gennem behandling. Fondens administrerende direktør, Helle Øbo, ser frem til det nye samarbejde.

"Jeg glæder mig til at få Eva med på AskovFondens hold, og jeg er sikker på, at hun med sit engagement i at stoppe vold i familien og sin erfaring fra at skabe resultater kan styrke Dialog Mod Vold fremadrettet," udtaler hun.

Læs også

I november 2022 valgte Eva Kjer Hansen at stoppe som byrådsmedlem i Kolding Kommune, efter hun ikke blev genvalgt til Folketinget. På det tidspunkt lagde hun 32 års politisk arbejde og fire ministerposter bag sig.

Men i begyndelsen af det følgende år kom hun tilbage i Folketinget som stedfortræder for Christoffer Aagaard Melson (V), der skulle på barsel.

I mellemtiden havde hun ellers landet et job som partner og seniorkonsulent i rekrutterings- og konsulentbureauet Mangaard & Partners Executive Search. Senere i maj samme år blev hun valgt som vicepræsident for det liberale europæiske parti ALDE.

Med sin nye stilling rykker hun atter sit fokus mod socialområdet og tiltræder officielt sin nye stilling første marts.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Eva Kjer Hansen

Direktør, Dialog mod Vold, AskovFonden, vicepræsident for ALDE (Alliancen af Liberale og Demokratiske partier i Europa) 2023-, fhv. minister og MF (V)
journalistisk tillægsuddannelse (DJH 1991), cand.polit. (Københavns Uni. 2012)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024