Bikubenfonden stifter selskab, der skal give alle råd til at købe kunst

BILLEDSKØNT: Med kapital fra Bikubenfonden vil nyt selskab på Nørrebro indramme kunstneres skitser og sætte dem til salg. Vi forsøger at skabe et nyt marked og øge kunstnernes muligheder for at tjene penge, siger fondens direktør.

"Vi kunne godt tænke os at nurse efterspørgslen, så yngre mennesker kan begive sig ind i kunstens verden og erhverve noget, der ikke er så dyrt," siger Bikubenfondens direktør, Søren Kaare-Andersen.
"Vi kunne godt tænke os at nurse efterspørgslen, så yngre mennesker kan begive sig ind i kunstens verden og erhverve noget, der ikke er så dyrt," siger Bikubenfondens direktør, Søren Kaare-Andersen.Foto: Ritzau Scanpix/AP
Carsten Terp Beck-Nilsson

Danmark er et lille land, hvor der ikke er mange, som har råd til at købe kunst, og kunstnerne skal jo have noget at leve af. 

Emilie Kjær
Billedkunstner

Hvis selskabet tjener penge, så skal de kanaliseres videre i kunstverdenen. Det er ikke noget, vi skal sidde og tjene på. 

Søren Kaare-Andersen
Direktør, Bikubenfonden

I en ny butik på Nørrebro kan kunstelskere fra onsdag erhverve unik kunst fra anerkendte og nye danske kunstnere til langt lavere priser, end de er vant til.

Galleriet Skitse er et nyt filantropisk eksperiment, der på samme tid skal forbedre billedkunstneres indtjening og give mennesker uden for millionærklubben mulighed for at hænge kunst på væggene.  

Twistet, der både udvider markedet og sænker prisen, er, at galleriet sætter de bedste af de skitser og testprint, kunstnere producerer i deres atelier, i rammer og sælger dem til en fast pris på 2.999 kroner, fortæller initiativtageren, billedkunstneren Emilie Kjær.  









0:000:00