Casestudie: Alliancer er bøvlede, men hele besværet værd

LÆRING: Der skal slibes kanter og høvles knaster af, når organisationer går sammen om at løse komplekse problemer. Alligevel er Mary Fonden, Red Barnet og Børns Vilkår enige om, at det har båret frugt at gå sammen i en alliance for at bekæmpe mobning i folkeskolen. 

Et nyt, storstilet program, der skal gøre op med mobning, bliver rullet ud i 30 folkeskoler landet over til april. 
Et nyt, storstilet program, der skal gøre op med mobning, bliver rullet ud i 30 folkeskoler landet over til april. Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Ved at sætte medarbejdere fra tre organisationer med højt fagligt niveau sammen har vi løftet den faglige kvalitet. Der er blevet gået nogle ekstra omgange.

Helle Østergaard
Direktør, Mary Fonden

Udfordringerne ved at få de tre organisationer bragt sammen har fyldt en del. Og jeg er taknemlig over, at der ikke har været yderligere aktører.

Rasmus Kjeldahl
Direktør, Børns Vilkår

Når 30 skoler til april går til kamp mod mobning, er der ikke overladt noget til tilfældighederne. Indsatsen er resultatet af mere end tre års arbejde fra tre af Danmarks førende børneorganisationer og testet af i pilotprojekter på først én, derefter tre skoler.

Programmet Skolestyrken er skabt i en alliance bestående af Mary Fonden, Red Barnet og Børns Vilkår. Og det er blevet større, mere ambitiøst og mere kvalificeret end noget, nogen af de tre organisationer ville have kunnet skabe på egen hånd, lyder det fra Helle Østergaard, direktør for Mary Fonden.  

"Ved at sætte medarbejdere fra tre organisationer med højt fagligt niveau sammen har vi løftet den faglige kvalitet. Der er blevet gået nogle ekstra omgange. Og det gør, at vi står med et godt og meget gennemarbejdet program, som ville have været for tungt for en organisation at løfte alene," siger Helle Østergaard.









0:000:00