Centralt rådgivningscenter for frivillige organisationer står til at blive mere end halveret

Center for Frivilligt Socialt Arbejde, CFSA, forventer med næste års finanslov at miste en bevilling på 9,8 millioner kroner. Det skal ses i forhold til centrets samlede omsætning på omkring 16 millioner. En beskåret støtte vil betyde markant færre ressourcer til rådgivning af tusindvis af foreninger og frivillige, vurderer centret selv.

Et møde hos Socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) står i høj kurs hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde. 
Et møde hos Socialminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) står i høj kurs hos Center for Frivilligt Socialt Arbejde. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Få dage før regeringen ventes at præsentere sit udspil til næste års finanslov, protesterer Center for Frivilligt Socialt Arbejde nu over udsigten til at miste over halvdelen af sin støtte fra staten.*

”Jeg synes, det er ulogisk og overraskende, når man har et regeringsgrundlag med så meget direkte henvisning til foreningsdanmark og frivillighed og en tydelig fælles forståelse for, at vi skal gå fra velfærdsstat til velfærdssamfund," siger centerchef Laura Auken om den beskæring, regeringen allerede planlagde i vinter og skrev ind som en fireårsplan med finansloven for 2023.

Centeret har nu på baggrund af de varslede besparelser lavet et overblik over de forventede konsekvenser og rundsendt det til brugerorganisationer, politikere og andre relevante aktører.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00