Civilt overblik: En vugge for grønne iværksættere, storfonde med vokseværk og lovknas på Louisiana

Sekretariaterne i de store fonde vokser med lynets hast, og Aarhus har fået en ny vugge for grønne iværksættere. Velkommen til det civile overblik, hvor vi også skal på kunstmuseum. 

Er konstruktionen bag kunstmuseet Louisiana i strid med loven? Det skal nu undersøges. 
Er konstruktionen bag kunstmuseet Louisiana i strid med loven? Det skal nu undersøges. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Så blev det mandag igen, og det er tid til at sparke den civile uge i gang. Det gør vi vanen tro med et blik på de historier, der nåede ud i medierne i den forgangne uge. Det handler om fonde, kunst og en hulens masse georginer.

Vi starter hos fondene, hvor sekretariatscheferne har fået markant flere medarbejdere at holde styr på i de seneste år. Nyhedsbrevet Fundats har talt op, hvor mange ansatte der er i 64 fonde og filantropiske foreninger.

Og i perioden fra 2015 til 2020 er det samlede antal vokset med 59 procent. Det svarer til, at der i gennemsnit var 12 ansatte i hvert sekretariat i 2015 mod 19 fem år senere.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024