Civilt overblik: Fattigdomsbekæmpelse, social innovation og et bemærkelsesværdigt fravær af civilsamfund

Danmark skal gennem store reformer de kommende ti år, bebuder statsministeren, men hvad bliver der af inddragelsen af civilsamfundet? Det er et af spørgsmålene, vi kommer omkring i ugens civile overblik, hvor der også bliver plads til lidt kongerøgelse. 

Statsminister Mette Frederiksen (S) affyrede i sidste uge startskuddet til ti års reformer. 
Statsminister Mette Frederiksen (S) affyrede i sidste uge startskuddet til ti års reformer. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Så er den gal igen. Det er blevet mandag, og som om det ikke var nok, er det også blevet oktober en måned for tidligt. Hvor er den globale opvarmning, når man har brug for den?

Efterårets utilstedelige selvpromovering skal imidlertid ikke stå i vejen for en rundflyvning over den seneste uges begivenheder i det civile Danmark. Vi skal se nærmere på sociale investeringer og fattigdomsbekæmpelse i Afrika. Og så skal vi have et lille drys kongerøgelse.

Men vi lægger for med regeringens stort anlagte konference om Fremtidens Danmark. For øjnene og ørerne af 500 repræsentanter for civilsamfundet, erhvervslivet, arbejdsmarkedets parter og det politiske Danmark præsenterede statsminister Mette Frederiksen (S) tirsdag sine tanker om, hvordan Danmark skal reformeres over de kommende ti år.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024