Danmarks ungdom er europamestre i frivillighed

FRIVILLIGHED: Næsten 40 procent af de danske unge har det seneste år deltaget i frivilligt arbejde. Deres indsats indbringer dem en førsteplads på frivillighedsbarometeret blandt europæiske unge. Det skyldes blandt andet, at de danske unge er ressourcestærke og har et højt uddannelsesniveau.

Danske unge topper listen over unge i europæiske lande, der har udført frivliigt arbejde inden for det seneste år. De unge tiltrækkes af jordnært frivilligt arbejde som blandt andet uddeling af mad til hjemløse, forklarer Ungdommens Røde Kors.
Danske unge topper listen over unge i europæiske lande, der har udført frivliigt arbejde inden for det seneste år. De unge tiltrækkes af jordnært frivilligt arbejde som blandt andet uddeling af mad til hjemløse, forklarer Ungdommens Røde Kors.Foto: Ungdommens Røde Kors
Simon Lessel

Den danske ungdom kan smykke sig med titlen som europamestre i frivillighed. For blandt de 15-30-årige har to ud af fem danske unge udført frivilligt arbejde inden for det seneste år.

Danske unge er generelt bedre uddannet end unge i flere af de øst- og sydeuropæiske lande, og vi ved, at uddannelse er den vigtigste indikator for at være frivillig.

Thomas P. Boje
Professor, Roskilde Universitet

Det viser en ny Eurobarometer-undersøgelse omtalt i KL's nyhedsbrev Momentum.

De danske unge indtager førstepladsen sammen med de irske unge. I begge landes tilfælde har 39 procent nemlig svaret ja til, at de har deltaget i en frivillig aktivitet inden for de seneste 12 måneder.









0:000:00