Datter af dansk livstidsfange i Bahrain: Regeringen skal tale højt om min fars sag

Det stille diplomati virker ikke, og den danske regering må nu handle åbent. Det konkluderer datteren af den danske statsborger og menneskerettighedsaktivist, Abdul-Hadi Al-Khawaja, som efter 11 års fængsel i Bahrain stadig ikke har udsigt til løsladelse. I dag får han tildelt en menneskerettighedspris. 

Maryam Al-Khawaja appellerer til den danske regering om at tale hendes fars sag åbent. Det stille diplomati har ikke virket, siger hun. Hendes far er medtaget af tortur og syg efter 11 år i fængsel, men han nægtes lægehjælp.
Maryam Al-Khawaja appellerer til den danske regering om at tale hendes fars sag åbent. Det stille diplomati har ikke virket, siger hun. Hendes far er medtaget af tortur og syg efter 11 år i fængsel, men han nægtes lægehjælp.Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix
Paula Larrain

Artiklen er opdateret 03.06 13.33 med en kommentar fra Udenrigsministeriet

Danmark skal tage bladet fra munden og offentligt kræve den danske statsborger og menneskeretsforkæmper Abdul-Hadi al-Khawaja løsladt fra fængslet i Bahrain. Det siger hans datter, der i årevis har skubbet på for mere handling fra dansk side.
 
”I Danmark bryster vi os af kampen for ytringsfriheden, men hvordan kan vi have en ledende rolle i verden, når den eneste danske samvittighedsfange, der findes i verden, stadig sidder i fængsel, fordi han netop brugte denne ret,” spørger Maryam Al-Khawaja i et interview med Altinget.
 

Jeg savner en åben og offentlig opbakning fra den danske regering

Maryam Al-Khawaja
Menneskerettighedsaktivist
Hun har i mange år været i kontakt med danske politikere og myndigheder for at få sin far ud af fængslet, men det stille diplomati har endnu ikke hjulpet.
 
Nu har hun igen en mulighed for at tale sin fars sag, fordi han netop har fået tildelt Martin Ennals Award for menneskerettighedsforkæmpere - en prestigefyldt pris, der bliver kaldt ’Nobelprisen for menneskerettigheder’, og som gives til enkeltpersoner og organisationer, der har udvist ekstraordinært mod i forsvaret af menneskerettigheder. Ti internationale organisationer står bag blandt andet Human Rights Watch og Amnesty International.

Abdul-Hadi Al-Khawaja ledte i 2011 en række fredelige demonstrationer under Bahrains udgave af det Arabiske Forår i kampen for demokrati og menneskerettigheder for hele MENA-regionen.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00