Den evige elevrådsformand er blevet voksen

Ungdommens Røde kors valgte i weekenden ny landsforperson. Den afgående forperson er stolt af sin del af rejsen, hvor en økonomisk krise tvang organisationen til at kigge kritisk på samtlige aktiviteter. Han ved også godt, hvad han ville gøre anderledes, hvis han selv lige havde overtaget stafetten.

Placeholder image
Troels Boldt Rømer var på sit sidste landsmøde som forperson med til at stille et forslag om en aldersgrænse på medlemmer af landsstyrelsen i Ungdommens Røde Kors. Forslaget blev ikke vedtaget, men Troels Boldt Rømer, 27 har nu overladt posten til nyere - og yngre - kræfter. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Hvis man googler billeder af Troels Boldt Rømer, får man ret hurtigt foreslået et billede af en nydelig ung mand i selskab med Hendes Kongelige Højhed, Kronprinsesse Mary. Og et blik på de øvrige billeder bekræfter præcis det, man forventer, når man bagefter googler Troels Boldt Rømers generalieblad: En imponerende blanding af ungdomspolitiske hverv, frivilligt arbejde, debattørvirksomhed og uddannelse på skinner.

I weekenden satte den nu 27-årige medicinstuderende punktum for sit virke på en betydningsfuld post i dansk civilsamfund som formand for Ungdommens Røde Kors. Det er fristende at spørge, om det unge stjerneskud slet ikke rummer nogle ’skæve sider’ eller blot almindeligt menneskelige svagheder.