Det Danske Spejderkorps får ny generalsekretær: “Man skal kunne mærke engagementet”

NAVNE: Benedikte Marie Kaalund bliver fra 1. maj generaldirektør i Det Danske Spejderkorps. Hun vil styrke engagementet og fordoble antallet af medlemmer.

Benedikte Marie Kaalund bliver ny generalsekretær den 1. maj. Læs om hende her.
Benedikte Marie Kaalund bliver ny generalsekretær den 1. maj. Læs om hende her.Foto: Det Danske Spejderkorps/Erik Gunst Lund

Fra 1. maj overtager Benedikte Marie Kaalund posten som generalsekretær i Det Danske Spejderkorps fra Charlotte Bach Thomassen. Det bliver en organisation med medlemsvækst, som hun overtager, og det glæder hende.

Man er ikke nødvendigvis spejderleder i 25 år i træk længere, og det skal der også være plads til.

Benedikte Marie Kaalund
Kommende generalsekretær, Det Danske Spejderkorps

“Jeg tror, at der er plads til rigtig mange flere i Det Danske Spejderkorps. Derfor skal vi fortsætte den fremgang, vi har haft. Faktisk har jeg en ambition om, at vi over de næste ti år får en fordobling i medlemstallet,” fortæller hun.

Fakta
Det Danske Spejderkorps blev stiftet i 1910 og har i dag omkring 36.000 medlemmer fordelt på over 400 grupper.

For at indfri den ambition vil Benedikte Marie Kaalund blandt andet have fokus på, hvordan man i dag er frivillig på nye måder.

“Mange vil gerne have større frihed til selv at udvikle nye aktiviteter og projekter. Ligeledes skal vi indstille os på, at der for nogle er et behov for at være frivillig i kortere tid. Man er ikke nødvendigvis spejderleder i 25 år i træk længere, og det skal der også være plads til. Derudover skal vi have fokus på velkomsten. Når man kommer første gang, skal man kunne mærke engagementet,” siger hun.

Benedikte Marie Kaalund har en mangeårig erfaring med at styrke engagementet i medlemsorganisationer. Lige fra Kræftens Bekæmpelse til senest FDB og Coop, hvor hun var foreningsdirektør.

“Jeg hjalp Coop med at huske og genopdage deres mange medlemmer,” fortæller hun.

Hun har desuden selv været et engageret medlem i sine børns spejdergruppe.

“Jeg er blot én ud af Det Danske Spejderkorps’ 7.000 frivillige voksne. Men gennem mit medlemskab ved jeg noget om, hvordan virkeligheden er, og hvor meget folk faktisk gerne vil engagere sig,” siger hun.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00