DF afviser at støtte ngo'er, der kæmper for retsstat og demokrati

CIVILSAMFUND: Det er ikke en EU-opgave at støtte demokratisk udvikling, lyder det fra Anders Vistisen (DF), der kalder EU-programmer for "politisk propaganda." 

Anders Vistisen er Dansk Folkepartis nummer to på stemmesedlen ved valget til Europa-Parlamentet 26. maj. 
Anders Vistisen er Dansk Folkepartis nummer to på stemmesedlen ved valget til Europa-Parlamentet 26. maj. Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Malte Bruhn

Hvis folk i Ungarn synes, at han fører en forkert politik, kan de jo bare stemme på nogle andre politikere. 

Anders Vistisen (DF)
Medlem af Europa-Parlamenet

Det er ikke EU's opgave at lege "moralske smagsdommere" og udøve "politisk betalt propaganda."

Det siger Dansk Folkepartis gruppeformand i Europa-Parlamentet, Anders Vistisen, der i slutningen af januar stemte nej til at fortsætte EU's Rettigheds- og Værdiprogram, der giver økonomisk støtte til ngo'er, der arbejder for at oplyse EU-borgere om menneskerettigheder, retsstatsprincipper, ytringsfrihed, lighed, anti-diskrimination og demokratisk deltagelse.

Det samme var tilfældet med EU's Program for retlige anliggender, der er sat i verden for at forbedre EU-landenes retssystemer. 

Dokumentation

Formålet med EU's Rettigheds- og Værdiprogram er at beskytte og promovere værdierne i EU-traktatens artikel to. Det skal ske gennem støtte til civilsamfundets organisationer på lokalt, regionalt, nationalt og internationalt niveau. Programmet skal promovere anti-diskrimination, tilskynde EU's borgere til at deltage i den demokratiske proces og bekæmpe vold. 

Programmet for retlige anliggender har til formål at bidrage til yderligere udvikling af et europæisk retsområde, der bygger på retsstatsprincippet, gensidig anerkendelse af retsafgørelser og gensidig tillid.

Kilde: Europa-Parlamentet og EU-Kommisionen 


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024