Om  
Mathias Kring Niebuhr

Ung socialdemokrat vinder DM i Debat

Mathias Kring Niebuhr, der er kandidat til Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet og distriktssekretær for DSU i Nordsjælland, vandt DM i Debat 2023 på Folkemødet.

Mathias Kring Niebuhr blev som 18-årig valgt som formand for Socialdemokratiet i Vejle.
Mathias Kring Niebuhr blev som 18-årig valgt som formand for Socialdemokratiet i Vejle.Foto: Pressefoto/DUF
Johan Auken Alstrup

Efter flere debatrunder kan Mathias Kring Niebuhr fra Dansk Socialdemokratisk Ungdom (DSU) kalde sig vinder af DM i Debat 2023. 

Det skriver Dansk Ungdoms Fællesråd i en pressemeddelelse.

I finalen på Folkemødet var også køleteknikerlærling Ayman Ahmad Mouhammad, Amanda Irina Larsen fra Metal Ungdom og Maria Ladegaard fra Venstres Ungdom. 

"Det er selvfølgelig en kæmpestor ære. Men de andre er også sindssygt dygtige. Jeg er med fordi, jeg synes, at politik er vigtigt," siger Niebuhr, der er distriktssekretær for DSU i Nordsjælland og tidligere formand for Socialdemokratiet i Vejle. 

Den nye danmarksmester stiller samtidig op til europaparlamentsvalget i 2024 for Socialdemokratiet i Hovedstaden.

"Mathias ejer virkelig debatterne men formår samtidig at spille sine moddebattører gode. Han har styr på argumenterne og krydrer dem med den rette mængde af humor og retoriske sprogblomster," fortæller dommer Dennis Nørmark.

Det bliver dermed tredje gang at pokalen går til DSU, efter Peter Hummelgaard (S) og Frederik Vad (S) vandt DM i Debat i henholdsvis 2011 og 2019. 

Tidligere vindere af DM i Debat tæller blandt andet Alex Vanopslagh (LA), Sofie Lippert Troelsen (SF), Morten Ryom (Erhvervsskolernes Elev-Organisation) og Morten Dahlin (V).

DM i Debat er blevet afholdt af Dansk Ungdoms Fællesråd og Politiken siden 2011.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mathias Kring Niebuhr

Kandidat til Europa-Parlamentet (S), ungdomskonsulent, 3F
historiestuderende (Københavns Uni.)

0:000:00