DUF bekymret for bivirkning ved vaccinepas: Tusindvis af unge risikerer at blive udelukket

OPRÅB: En lang række børn og unge kan ikke blive vaccineret og risikerer at blive udelukket fra at få vaccinepas, advarer DUF. De unge skal ikke holdes udenfor, mens resten af samfundet langsomt genåbner, mener formand Chris Borup Preuss. Opdateret med svar fra Sundhedsministeriet.

Unge foreningsaktive må ikke blive straffet for, at de ikke er godkendt til vacciner, mener DUF-formand, Chris Borup Preuss.
Unge foreningsaktive må ikke blive straffet for, at de ikke er godkendt til vacciner, mener DUF-formand, Chris Borup Preuss.Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Det er grundlæggende et problem, hvis vi baserer en genåbning på en model, hvor vi per automatik har skåret nogle unge fra, som ikke er godkendt til vaccinerne.

Chris Borup Preuss
Formand, DUF

Dansk Ungdoms Fællesråd er bekymrede over, at tusindvis af unge risikerer at blive udelukket fra den nye vaccinepas-ordning. 

Alt afhængig af vaccinen er unge under henholdsvis 16 og 18 nemlig ikke godkendt til vaccine, og det får nu de unges paraplyorganisation til at råbe vagt i gevær. 

“Vi frygter, at de unge, som lige nu mistrives, fortsat vil være udelukket fra samfundet,” siger formand Chris Borup Preuss. 

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00