Egmont Fonden vil hjælpe sårbare børn og unge tilbage i fællesskabet med nye millionbevillinger

Efter 15 måneder med coronarestriktioner og sociale afsavn er der brug for en ekstraordinær indsats, hvis børn og unge i udsatte positioner skal tilbage i de sunde fællesskaber, mener Egmont Fonden, som har bevilget 6,3 millioner kroner til formålet.

Egmont Fonden vil hjælpe udsatte børn og unge tilbage i de gode fællesskaber med fire nye millionbevillinger på i alt 6,3 millioner kroner. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix)
Egmont Fonden vil hjælpe udsatte børn og unge tilbage i de gode fællesskaber med fire nye millionbevillinger på i alt 6,3 millioner kroner. (Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix)

Solen skinner og samfundet åbner op, men for mange børn og unge er de gode oplevelser og sociale fællesskaber stadig langt væk.

Coronapandemiens restriktioner og nedlukninger har medført trivsels- og læringsproblemer blandt de unge, som ikke bliver løst, alene fordi samfundet åbner. Der er brug for en ekstraordinær støtte, mener Egmont Fonden, som har bevilliget 6,3 millioner til formålet.

”Der er et stort behov for aktiviteter, der øger udsatte børn og unges trivsel og læring og hjælper dem godt tilbage i fællesskabet og hverdagen efter genåbningen. Det er en stor opgave, som vi er glade for at kunne bidrage til at løfte”, siger Henriette Christiansen, direktør i Egmont Fonden, i en pressemeddelelse.

Dokumentation

Sådan fordeles Egmont Fondens bevillinger på i alt 6,3 millioner.

Red Barnet Ungdom, 1.227.889 kr.

  • Venskabsgrupper til 80-100 børn, der har brug for ekstra støtte for at opbygge positive relationer med andre børn. Venskabsgrupperne mødes en gang om ugen eller hver anden uge. Grupperne faciliteters af unge frivillige, der fungerer som forbilleder for børnene.
  • Fritidslejre for udsatte børn med fokus på leg, kreativitet og udendørs aktiviteter. Med støtte fra Egmont Fonden vil Red Barnet Ungdom gennemføre 6 weekendlejre for 150 børn.

Red Barnet, 1.869.185 kr. Støtten går til to aktiviteter:

  • Genforeningslejre for 500 børn og deres forældre, der deltager i Red Barnets 2021-ferielejre. Genforeningslejrene fokuserer på at vedligeholde de netværk, der er etableret ved ferielejrene og tilskynde familierne til at deltage i langsigtede familieaktiviteter.
  • Fritidsaktiviteter: Støtte til 300 børn, der sørger for, at de deltager i fritidsaktiviteter såsom sport, musik eller andre lokale samfund.

Dansk Folkehjælp, 1.480.000 kr.

  • Støtten går til frivilligbaseret læring og sociale aktiviteter for 1.000 familier og ca. 2.500 børn. Aktiviteterne finder sted på ferielejre arrangeret af Dansk Folkehjælp for økonomisk dårligt stillede familier. Mange af disse familier har ringe eller slet ingen erfaring med ferieaktiviteter, og de har brug for støtte til at sikre, at børnene både stimuleres og har det sjovt under deres ferie.

Ungdommens Røde Kors, 1.755.530 kr.

  • Med støtte fra Egmont Fonden kan Ungdommens Røde Kors øge antallet af børn, der får mulighed for at deltage i sommerlejre med 80. Desuden kan Ungdommens Røde Kors afholde lejrene med hensyn til de gældende coronarestriktionerne.
  • Weekendlejre for 200 udsatte børn. Ungdommens Røde Kors afholder 10 weekendlejre for udsatte børn.
  • Lektiehjælp vil blive givet til 600-700 børn enten via åbning af 10-15 nye hjemmelektiecaféer eller via online 1-til-1-lektiehjælp.

Kilde: Egmont Fonden.


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00