Egoismen er demokratiets største fjende – Olav Hesseldahl vil bekæmpe den med grundlovsfester

Foreningslivet er ikke nødvendigvis den bedste ramme for demokratisk dannelse, mener demokratiiværksætteren Olav Hesseldahl. I spidsen for et nyt kapitel af initiativet Grundlovsfesten slår han til lyd for, at grundskolen (igen) skal danne lige så meget, som den skal uddanne.

Olav Hesseldahl opdagede sin egen interesse for demokrati og politik, da han gik i skole og fik præsenteret emnerne på en god måde af en engageret lærer. Nu har han selv fire børn - de tre af dem går på Skolen ved Søerne, hvor han her er fotograferet. Hans ambition er, at grundskolen skal spille en langt større rolle i den demokratiske dannelse. 
Olav Hesseldahl opdagede sin egen interesse for demokrati og politik, da han gik i skole og fik præsenteret emnerne på en god måde af en engageret lærer. Nu har han selv fire børn - de tre af dem går på Skolen ved Søerne, hvor han her er fotograferet. Hans ambition er, at grundskolen skal spille en langt større rolle i den demokratiske dannelse. Foto: Arthur J . Cammelbeeck
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Olav Hesseldahl har en yndlingsaversion. 

En aversion, han fremstiller som modpol til det ideelle demokrati:

Ekstremsportdisciplinen Ironman, der i løbet af et årti har vundet stigende indpas i Danmark, og som ifølge Olav Hesseldahl er den ultimative egoistsport. Fordi den kræver så ukristeligt meget træning, udstyr og ikke mindst tid, man bruger udelukkende for sin egen skyld. Tid, man tager fra noget andet.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00