Et aflivningstruet foreningsliv og andre foruroligende meldinger fra det civile

UGEREVY: Myndighederne er godt i gang med at aflive foreninglivet, mener to civile debattører. Men der er også godt nyt i ugens civile overblik, hvor vi blandt andet kan konstatere, at partier i Folketinget kan enes om at forbedre vilkårene for demokratiske virksomheder. 

Bør en skakturnering være omfattet af samme corona-restriktioner som en håndboldkamp?
Bør en skakturnering være omfattet af samme corona-restriktioner som en håndboldkamp?Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Godmorgen. Og velkommen til en uge, hvor man har lov at håbe, at ordet mink vil blive sagt bare et par tusinde gange mindre end i den forgangne.

På den civile samfundsredaktion kan vi konstatere, at der trods alt var andet end pelsdyr i medierne i sidste uge. Vi skal blandt andet omkring statsstøtten til de store idrætsorganisationer og vilkårene for Danmarks demokratiske virksomheder. Og så skal vi have afgørelsen på to kirkekampe, vi har omtalt på det seneste.

Trods en heftig uge hvor der gik mink i Christiansborg, havde tre partier i blå blok overskud til at pudse de sidste detaljer af i et beslutningsforslag, der skal forbedre vilkårene for andelsvirksomheder, kooperativer og andre former for demokratiske selskaber.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00