Fængslet danskers ny kampagneleder: Vi vil skabe et massivt pres for frigivelse

Politisk rådgiver Sara Katrine Brandt er blevet hyret af Abdulhadi al-Khawajas familie til at tale den fængslede dansk-bahrainers sag. Alle interessenter skal i spil, også dansk erhvervsliv, mener hun, fordi det er et vigtigt etisk spørgsmål for Danmark, både for regeringen og de store virksomheder, der arbejder i Bahrain som Mærsk og Arla.

Paula Larrain

I 11 år har han siddet fængslet for at bruge sin ytringsfrihed under Det Arabiske Forår, og i 11 år har hans familie kæmpet for at få ham løsladt.

Abdulhadi al-Khawaja er stærkt svækket efter fysisk, psykisk og seksuel tortur, han har brug for lægehjælp og rehabilitering, og alle i Danmark er enige om, at han skal løslades. Alligevel sidder den danske statsborger stadig fængslet under kummerlige kår i Bahrain.

I forsommeren modtog han Martin Ennals Award, en internationalt anerkendt menneskeretspris, for sin kamp for menneskerettigheder. Derfor vil familien nu skabe fornyet fokus på sagen i samarbejde med Sara Katrine Brandt, der har taget orlov fra sit job som politisk rådgiver i Globalt Fokus for at lede kampagnen for al-Khawajas løsladelse.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00