Filantropiske investorer i Bruxelles mister direktør

JOBSKIFTE: Bernard Uyttendaele forlader sin stilling som administrerende direktør i European Venture Philanthropy Association (EVPA). Bestyrelsesmedlem Steven Serneels overtager rollen som konstitueret direktør, indtil en afløser er fundet.

De sociale og filantropiske investorer i European Venture Philanthropy Association (EVPA) skal nu til at lede efter en afløser på direktørposten.

Det står klart, efter hollandske Bernard Uyttendaele har meddelt, at han forlader sin stilling som administrerende direktør for at søge nye udfordringer. Indtil der bliver fundet en permanent afløser, overtager bestyrelsesmedlem Steven Serneels rollen som ny konstitueret direktør. 

Det skriver EVPA i en pressemeddelelse

Medlemsvækst på 50 procent
Bernard Uyttendaele får rosende ord med på vejen fra bestyrelsesformanden i EVPA, Madeleine Clarke, der takker ham for sin indsats: 

"Efter at have nået de mål, vi satte, forlader Bernard Uyttendaele nu EVPA i fin form, med en succesfyld EVPA 2017-konference, et styrket ledelseshold, en stabil finansiel vækst og en stærk vækst i antallet af medlemmer," siger hun til EVPA. Hun roser ham yderligere for at have indgået stærke samarbejder, blandt andet med Europa-Kommissionen, som EVPA har indgået et fire-årigt partnerskab med for at styrke sociale investeringer i EU. 

EVPA er en medlemsorganisation med hovedsæde i Bruxelles, der har til formål at udbrede viden og best practices om filantropiske og sociale investeringer. Blandt de 250 medlemmer tæller blandt andet danske Egmontfonden og Den Sociale Kapitalfond.

De seneste fem år er antallet af medlemmer steget med 50 procent, og selvom størstedelen af medlemmerne stadig kommer fra de forskellige EU-lande, så er organisationen global med medlemmer fra både Kenya, Indien og USA.

Bernard Uyttendaele blev ansat som direktør i EVPA i august 2016. Inden da havde han haft fødderne plantet i både NGO-verdenen og erhvervslivet, blandt andet som direktør for NGO'en War Child, bestyrelsesmedlem i telekom-firmaet Orange og som selvstændig i sin egen konsulentvirksomhed, Azure.

Forrige artikel Civilt overblik: Hvad har borgerinddragelse og campingvogne med hinanden at gøre? Civilt overblik: Hvad har borgerinddragelse og campingvogne med hinanden at gøre? Næste artikel Forskere: Borgerforslag er mere end et demokratisk pift Forskere: Borgerforslag er mere end et demokratisk pift