Fordeling af inflationshjælp til udsatte børn vækker bekymring: ”Fremgangsmåden favoriserer de store organisationer”

Det bliver en faglig vurdering fra ministeriet, der afgør hvilke civilsamfundsorganisationer som skal fordele 100 millioner kroner fra inflationshjælpsaftalen til udsatte børnefamilier. Metoden favoriserer de store organisationer, mener ekstern lektor i offentlig ret og formand for Transparency International, Jesper Olsen, mens civilsamfundet advarer mod metoden.*  

Når inflationskrisen kradser i udsatte børnefamilier, er det ofte fritidsinteresser, der må holde for. Den slags konsekvenser er det meningen, at en del af regeringens aftale om inflationshjælp skal afbøde - den har afsat 100 mio kroner, som skal komme børn i udsatte familie til gode via civilsamfundsorganisationer. Men fordelingsmetoden vækker bekymring.
Når inflationskrisen kradser i udsatte børnefamilier, er det ofte fritidsinteresser, der må holde for. Den slags konsekvenser er det meningen, at en del af regeringens aftale om inflationshjælp skal afbøde - den har afsat 100 mio kroner, som skal komme børn i udsatte familie til gode via civilsamfundsorganisationer. Men fordelingsmetoden vækker bekymring.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young BallenstedtSimon Lessel

Man risikerer at overse bestemte udsatte grupper og besværliggøre sociale organisationers planlægning, når inflationshjælpen til udsatte børnefamilier skal fordeles. 

Sådan lyder bekymringen fra flere aktører og formand for anti-korruptionsorganisationen Transparency International Danmark, Jesper Olsen. 

Bekymringen omhandler mere specifikt måden puljen på 100 millioner kroner til civilsamfundsorganisationerne skal fordeles på. Hvilke civilsamfundsorganisationer, der skal fordele pengene til eksempelvis fejrelejre og hjælp til indkøb, afgøres nemlig af en faglig vurdering i Social- og Boligministeriet. 

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00