Forsker følger unge vælgeres valgkamp. Uge 3: Bemærkelsesværdigt, at den siddende regering er stort set fraværende der, hvor de unge er mest

Søren Schultz Hansen følger i et nyt studie 20 første- og andengangsvælgere helt tæt under valgkampen. Altinget Civilsamfund bringer løbende opdateringer på, hvilke generelle strømninger, der tegner sig for de unge vælgeres iagttagelser og reaktioner på den valgkamp, der udspiller sig overalt i deres hverdag.

Mette Frederiksen og S-toppen turnerer land og rige rundt i valgbussen og er også til stede på udvalgte sociale medier. Men det sted, hvor allerflest unge angiveligt følger valgkampen tættest, nemlig TikTok, er så godt som støvsuget for S-profiler. 
Mette Frederiksen og S-toppen turnerer land og rige rundt i valgbussen og er også til stede på udvalgte sociale medier. Men det sted, hvor allerflest unge angiveligt følger valgkampen tættest, nemlig TikTok, er så godt som støvsuget for S-profiler. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Det kan ikke være et tilfælde.

Uden at vide det, men ud fra sit kendskab til S-kampagnemaskinen mener forsker Søren Schultz Hansen, at det må være tilsigtet, hvad hans løbende studier af unge vælgere indtil videre har vist:

Følg med i de unges valgkamp uge for uge

Altinget bringer løbende Søren Schultz Hansens rapporteringer af delresultater fra projektet. Altså hvad fylder for de unge lige her og nu i valgkampen – hvad er hit og hvad er skidt og hvordan påvirker det deres lyst til at deltage i demokratiet.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00