Fra fond til forening: Børnemotion skal i fokus

FONDE: Trygfonden har doneret flere større beløb til en række initiativer, der skal få børn i bevægelse. Der skal blandt andet etableres en landsdækkende håndboldliga for udviklingshandicappede børn.

Den fysiske aktivitet er i fokus hos Trygfonden, der har doneret en række beløb til initativer, der skal få børn i gang med at dyrke motion. 

Organisationen Lykkeliga har modtaget 2,5 millioner kroner til at etablere en landsdækkende håndboldliga for udviklingshandicappede børn. 

Initiativet har blandt andet til formål at bringe forældre ud af et liv med isolation, særbehandling og specialpædagogik, der kan følge med at have et handicappet barn. 

Inaktive børn skal dyrke basket
Direktør i Børnebasketfonden, Jens Laulund, har modtaget 1.830.200 kroner til et treårigt projekt med fokus på at udvikle bevægelsestilbud til børn, der ikke tidligere har været aktive i den organiserede idræt.

Konkret skal fonden udvikle og afprøve undervisningsmateriale om foreningsliv og lokalt engagement, praktikforløb og lommepengejob til folkeskolens udskoling.

Trygfonden har også givet penge Danmarks Idrætsforbund, der skal øge børns kendskab til OL gennem nemlig projektet Skole OL 2018. 

Det er et projekt målrettet 4.-7. klasse i landets folkeskoler og øvrige grundskoler, som har til formål at øge børn og unges kendskab til de olympiske idealer, medvirke til øget idrætsaktivitet og til at styrke kvaliteten af skolernes idrætsundervisning.

Alle børn cykler i skole
Dansk Cyklistforbund har modtaget 2,5 millioner kroner, som skal gå til at få alle børn op på cyklen på vej til skole. 

Siden 2009 har Alle Børn Cykler-kampagnen fået landets skoleelever til at konkurrere om, hvilken klasse der cykler flest dage til og fra skole i løbet af en tougers periode. 

Nu har Trine Stjernø, vicedirektør hos Cyklistforbundet, modtaget donationen fra Trygfonden til at videreudvikle og køre kampagnen videre.

Forrige artikel Ledelseseksperter er enige: Bestyrelsen i LMS bør gå af Ledelseseksperter er enige: Bestyrelsen i LMS bør gå af Næste artikel Fra fond til forsker: Naturtræning skal gøre op med depression Fra fond til forsker: Naturtræning skal gøre op med depression