Fra fond til forsker: Madtilberedelse, akutmedicin og regnskove

FONDE: Madingeniør skal forske i tilberedelse af mad, og Villum Fonden har udpeget 21 naturvidenskabelige forskningstalenter.

Lone Sunde fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet har modtaget en bevilling på tre millioner kroner fra Karen Elise Jensens Fond til at forske i forebyggelse og behandling af cystenyrer.

Gigtforeningen har bevilget professor Rodrigo Lopez fra Institut for Odontologi og Oral Sundhed på Aarhus Universitet 150.000 kroner til at undersøge, hvilken sammenhæng der er mellem leddegigt og risikoen for at udvikle paradentose.

Fem forskere har modtaget i alt omkring 5,3 millioner kroner til at undersøge lungesygdomme hos børn. Det er Børnelungefonden, der støtter projekterne, som blandt andet skal forske i børneastma og for tidligt fødte børns risici for at udvikle lungesygdomme senere i livet. Modtagerne af midlerne er Hans Bisgaard fra Dansk Børneastmacenter, Kim Gjerum fra Dansk Børnelungecenter ved Rigshospitalet, Merete Jørgensen fra Børne- og Ungeafdelingen ved Nordsjællands Hospital, Benjamin Hoffmann-Petersen samt Ulla Lei Larsen – begge fra Odense Universitetshospital.

Login