Frivilligt arbejde skal bringe udviklingshæmmede borgere tættere på arbejdsmarkedet

FRIVILLIGHED: I stedet for at være omgivet af frivillige, arbejder de udviklingshæmmede borgere selv som frivllige i et nyt initiativ kaldet Hverdagsaktivisterne. Det skal forhindre ensomhed og bringe dem tættere på et job. Konceptet kan være en genvej til at nærme sig arbejdsmarkedet, lyder det fra Landsforeningen Lev.

Ved selv at arbejde som frivillige får de udviklingshæmmede borgere, der er en del af frivillighedsinitiativet Hverdagsaktivisterne, styrket deres sociale netværk.
Ved selv at arbejde som frivillige får de udviklingshæmmede borgere, der er en del af frivillighedsinitiativet Hverdagsaktivisterne, styrket deres sociale netværk.Foto: Hverdagsaktivisterne
Simon Lessel

Egentlig var det planen, at Camilla Köhler Karlsson skulle hverve frivillige hjælpere til de udviklingshæmmede beboere på det kommunale Center for Selvstændig Bolig & Beskæftigelse (CSBB) i København, hvor hun arbejder som projektleder. De frivillige skulle blandt andet bidrage med omsorg og være en ny, social livline i en tilværelse, der for mange af beboernes vedkommende er præget af ensomhed.

Men den plan ændrede sig hurtigt. 

For da projektlederen til et kursus for frivillige ledere kom til at sidde ved siden af en fra Kræftens Bekræftelse, der desperat manglende frivillige til organisationens Stafet for Livet-kampagne, opstod en ny tanke. Især da Kræftens Bekæmpelse gav udtryk for, at de hellere end gerne ville have en hjælpende hånd fra bofællesskabernes udviklingshæmmede borgere.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00