Grønne organisationer og industri går sammen mod fake news og populisme

ALLIANCE: Troen på demokratiet skranter så meget i Europa, at det har fået normalt umage sengepartnere som erhvervslivet, miljøorganisationer og kommuner til at slå pjalterne sammen i ny forening.

Danmarks EU-kommissær, Margrethe Vestager, leverede åbningstalen for den nye demokratialliance ALL for Democracy.
Danmarks EU-kommissær, Margrethe Vestager, leverede åbningstalen for den nye demokratialliance ALL for Democracy.Foto: Bjarke Ørsted
Rikke Albrechtsen

Man kommer ikke igennem på lang sigt med et politisk projekt, hvis man ikke har befolkningen med sig. Det her er en måde at række ud til befolkningerne på.

Anders Ladefoged
Europapolitisk chef, Dansk Industri

BRUXELLES: Når ikke engang halvdelen af de unge mellem 16 og 26 i syv EU-lande mener, at demokratiet er den bedste styreform, så er der grund til at råbe vagt i gevær.

Sådan lyder beskeden fra talspersonen for en ny bevægelse med titlen ALL for Democracy, der blev lanceret onsdag i Bruxelles med et enkelt budskab: De europæiske værdier er under pres fra fake news og anti-europæisk populisme.

”Der er helt klart brug for, at europæere fra alle samfundslag står sammen om demokratiet lige nu,” lyder det fra talsmand Petros Fassoulas, der til daglig er generalsekretær i Den Internationale Europabevægelse.

Dokumentation

ALL for democracy er en erklæret pro-europæiske alliance skabt for at styrke den demokratiske dialog i Europa. Den samler civilsamfundsorganisationer, fagforeninger, erhvervslivet, kommuner og regioner.

Hovedtesen bag projektet er, at det europæiske demokrati er under pres fra blandt andet populistiske strømninger. Blandt målene er at få skabt events og aktiviteter på tværs af Europa med fokus på at skabe dialog og fremme europæiske værdier. Der arbejdes også på at få skabt interesse for valget til Europa-Parlamentet i 2019.

Her er foreningerne bag:

BDI – Foreningen af tyske industrier 
BusinessEurope - Erhvervslivets paraplyorganisation i Bruxelles
CEEP – Europæisk center for arbejdsgivere og virksomheder, der leverer offentlige tjenesteydelser
CEMR – Rådet for europæiske kommuner og regioner
Dansk Industri
EEB – The European Environmental Bureau
EMI – Den Internationale Europabevægelse 
ETUC – Europas Faglige Samarbejdsorganisation 
European Youth Forum - Det Europæiske Ungdomsforum
IV Bund – Foreningen af østrigske industrier
Svenskt Näringsliv – svensk erhvervsliv

 


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024