Her er civilsamfundets kransekagetop. Se oversigten over personer og organisationer

Kræftens Bekæmpelse, Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp er - måske ikke overraskende - blandt de mest prominente civilsamfundsorganisationer ifølge et nyt forskningsprojekt. Kigger man derimod på kredsen af personer med flest forbindelser til fremtrædende organisationer, gemmer der sig flere overraskelser. 

Susse Wold har siden 1986 været præsident i AIDS-fondet og befinder sig på baggrund af blandt andet den post på listen over civilsamfundets elite. 
Susse Wold har siden 1986 været præsident i AIDS-fondet og befinder sig på baggrund af blandt andet den post på listen over civilsamfundets elite. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Gitte Skotby-Young BallenstedtSebastian Vidkjær Stone

Forestil dig, at man hælder indholdet fra samtlige udgaver af Kraks Blå Bog fra 1910-2020 i en stor gryde, og begynder at koge ind. Når indholdet er blevet til suppe, består den af de allermest centrale civilsamfundsorganisationer.

{{toplink}}
Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Koger man videre, bliver suppen til fond – det flydende forstadie til en Maggiterning – og den Maggiterning, man til sidst står med i hånden, består af ledende personer i de allermest centrale organisationer: Civilsamfundseliten. 

0:000:00