Her er den nye formand for Danmarks største ngo

VALGT: Stærk social profil bliver ny formand for Dansk Flygtningehjælp efter repræsentantskabsmøde torsdag aften.

57-årige Agi Csonka er ny formand for Dansk Flygtningehjælp. Det blev afgjort ved organisationens repræsentantskabsmøde tirsdag aften.

Hun afløser Stig Glent-Madsen og blev valgt uden modkandidater.

Derudover blev HK-formand, Kim Simonsen og Juliane Marie Neiiendam fra Kvinderådet valgt i organisationens forretningsvalg. Samtidig var der genvalg til Peter Kellermann Brandorff, Oxfam Ibis.

Derudover sidder Ilse Fjalland, Birgit Buddegård, Rasmus Larsen Lindblom og Marina Janel i Dansk Flygtningehjælps forretningsudvalg.

Agi Csonka træder ind i rollen som formand med en solid socialfaglig tyngde i rygsækken. Hun er tidligere administrerende direktør for SFI, som i dag er fusioneret med KORA.

Hun har også været direktør for Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) og er uddannet cand.phil. og har en ph.d. i ledelse og organisation fra Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet.

Siden december har Agi Csonka været ansat i Villum Fonden, hvor hun leder den nye satsning på uddelingsområdet "Børn, unge og naturvidenskab".

Selv er Agi Csonka barn af ungarske flygtninge, som flygtede til Danmark under konflikten med Sovjetunionen i 1956.

Her voksede hun op i et arbejderhjem, som hverken havde kunst på væggene eller hyldemeter med litteratur. 

Derfor var det noget af en omvæltning, da hun begyndte at studere på Københavns Universitet.

"Da jeg kom på universitetet, var det, som om min familie ikke eksisterede. Alle på universitetet kom fra veluddannede hjem, og de kunne henvise til deres onkel, der var højesteretssagfører og havde konversationsleksikoner i køkkenet, fordi det var der, man diskuterede. Jeg kunne slet ikke genkende det. Det var et chok for sådan en som mig, at mit liv ikke sådan rigtig eksisterede," har hun tidligere udtalt til DR.

Hendes oplevelser har fået hende til at udgive bogen ”Hvordan får vi mere lighed i uddannelse?”, som udkom i efteråret 2017.

Forrige artikel Ny vidensfest skal booste og fejre civilsamfundet Ny vidensfest skal booste og fejre civilsamfundet Næste artikel Børnecancerfonden efter afgørelse fra Civilstyrelsen: Øjner mulighed for at bruge låste millioner Børnecancerfonden efter afgørelse fra Civilstyrelsen: Øjner mulighed for at bruge låste millioner
Trygfonden kaster redningskrans til sociale virksomheder i knibe

Trygfonden kaster redningskrans til sociale virksomheder i knibe

LÅNEGARANTI: Med en lånegaranti på 20 millioner kroner spænder Trygfonden et sikkerhedsnet ud under kriseramte sociale virksomheder. Det vil forhindre konkurser, men branchen har stadig brug for hjælp fra staten, mener Selveje Danmark.