Innovationsfonden investerer 14 mio. kroner i enzymprojekt

Innovationsfonden støtter nyt forskningsprojekt, som skal fremme grønne og bæredygtige løsninger inden for blandt andet fødevarer, energi og foder gennem enzymer.

Nikita Selvig

Enzymer er vigtige byggeklodser i alt lige fra fødevarer og dyrefoder til vaskemidler og brændstof. Derfor støtter Innovationsfonden et nyt forskningsprojekt, hvor forskere fra Københavns Universitet og Novozymes A/S skal forsøge at blive klogere på, hvordan man kan øge effektiviteten af de cellefabrikker, der producerer enzymerne.

Det skriver Innovationsfonden i en pressemeddelelse.

Professor og centerleder Jan Gorodkin fra Københavns Universitet skal stå i spidsen for projektet, som har til formål at skabe mere bæredygtige og grønne løsninger inden for fødevarer, energi, foder og tekniske industrier.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00