Integration i Danmark er en hjemløs succes

Civilsamfundet er i årtier blevet tilskrevet en central og afgørende rolle i integrationen. Men når integrationen er vellykket, står ingen rigtig i kø for at give den tredje sektor en del af æren. En del af årsagen er manglende forskning og dokumentation.

To integrationsministre - den tidligere, Inger Støjberg, (tidligere V, nu MF og løsgænger) og Mattias Tesfaye, siddende (S) som ofte har ytret sig om problemerne med integration og mindre ofte om fremgangen på området.
To integrationsministre - den tidligere, Inger Støjberg, (tidligere V, nu MF og løsgænger) og Mattias Tesfaye, siddende (S) som ofte har ytret sig om problemerne med integration og mindre ofte om fremgangen på området.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

For under to uger siden opfordrede integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i avisen Politiken danskerne til at melde sig som frivillige til at støtte evakuerede afghanere i Danmark. Altså tage aktivt del i civilsamfundet.

Men ellers er der påfaldende stille, når det gælder om at anerkende selvsamme civilsamfund for de seneste års store forbedringer på forskellige områder af integrationen.

Et af problemerne er, at indsatserne ofte er finansieret med midlertidige bevillinger, og det er svært at vide, hvilken effekt, de ordninger har

Karen Breidahl
Lektor ved Institut for Politik og Samfund Aalborg Universitet

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00