Investeringsfond: Kommunal investeringsalliance kan føre til store besparelser

Det vil være en kæmpe gevinst, hvis kommuner sammen kan få has på de strukturelle udfordringer, der lige nu hæmmer brugen af sociale investeringer, mener direktøren for Fonden for Sociale Investeringer. 

Khawar Waisi og Sohila Rostami er to af de kvinder, der er kommet i job gennem en indsats fra Fonden for Sociale Investeringer. 
Khawar Waisi og Sohila Rostami er to af de kvinder, der er kommet i job gennem en indsats fra Fonden for Sociale Investeringer. Foto: Fonden for Sociale Investeringer
Carsten Terp Beck-Nilsson

Der kan være store offentlige besparelser at hente, hvis en alliance af kommuner kaster sig ud i at teste sociale investeringer. Det vurderer Thit Aaris-Høeg, administrerende direktør i Fonden for Sociale Investeringer.

Udviklingen med flere ældre og stigende udgifter til udsatte og mennesker med handicap har sat den kommunale økonomi under pres. Og her kan de sociale investeringer lette trykket, mener Thit Aaris-Høeg.

”Med sociale investeringer kan kommunen uden at løbe en stor risiko arbejde med store grupper af borgere. Lykkes det ikke for leverandøren at opfylde de aftalte mål, taber kommunen ikke en krone. Men hvis det lykkes, er der til gengæld store besparelser at hente for kommunen,” siger hun.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024