Om  
Flemming Rose

JP-redaktør får norsk pris for ytringsfrihed

Nordmændene hylder nu næsten 10 år efter Muhammed-tegningernes offentliggørelse Jyllands-Postens kulturredaktør Flemming Rose for hans bidrag i debatten om ytringsfrihed.

Line Jenvall

"Flemming Rose og Vebjørn Selbekk er blevet selve symbolerne på karikaturstriden. Gennem kontinuerlig og modig deltagelse i offentligheden har de fremmet forståelsen af ytringsfriheden som den mest fundamentale menneskerettighed og grundlaget for andre friheter. De har begge betalt en meget høj personlig pris for deres indsats, og har deres liv forandret. Mens mange andre har svigtet, har Rose og Selbekk udvist stort mod i kampen for liberale principper."

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra den norske stiftelse Fritt Ord, der med 100.000 kroner hædrer den danske udlandsredaktør på Jyllands-Posten Flemming Rose og chefredaktør for den norske avis Dagen Vebjørn Selbekk for deres indsats i den internationale debat om ytringsfrihed, som fulgte efter de to avisers offentliggørelse af de 12 Muhammed-tegninger.

Da tegningerne blev bragt i 2005, sad Flemming Rose og Vebjørn Selbekk på ansvarsfulde poster som henholdsvis kulturredaktør og chefredaktør ved de to aviser.

Prisen vil blive overrakt til de to journalister ved et offentligt arrangement i september.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Flemming Rose

Seniorforsker, Cato Institute, chefredaktør, Frihedsbrevet
russisk sprog og litteratur (Københavns Uni.)

0:000:00