Kampvalg: Kendisser i kø for en plads i toppen af kæmpe pengetank

ERHVERVSDEMOKRATI: Rekordmange kandidater kæmper om 21 pladser i repræsentantskabet for Tryghedsgruppen. Feltet er spækket med fagbosser, politikere og andre fremtrædende samfundsstøtter. Også den nuværende formand og næstformand for bestyrelsen er på valg.  

70 kandidater kæmper om 21 pladser i toppen af Tryghedsgruppen, der ejer Danmarks største forsikringsselskab. 
70 kandidater kæmper om 21 pladser i toppen af Tryghedsgruppen, der ejer Danmarks største forsikringsselskab. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Carsten Terp Beck-Nilsson

Der er milliarder på spil, når en halv million danskere fra hovedstadsområdet mandag og to uger frem går til valg. 21 pladser i repræsentantskabet for Tryghedsgruppen, moderselskabet bag Danmarks største forsikringsselskab og Trygfonden, skal besættes. Og de kendte navne har meldt sig ind i stoledansen om de 38 milliarder kroner.

Kandidatfeltet tæller blandt andre direktør for Hjerteforeningen Anne Kaltoft, formand for HK Danmark Kim Simonsen, folketingsmedlem for Venstre Kim Valentin og tidligere folketingsmedlem for Socialdemokratiet Mette Reissmann, journalist og forfatter Lars Olsen, advokat Knud Foldschack og forperson for Ungeklimarådet Monika Margrethe Skadborg. 

Stor stigning i interessen
Interessen for at være med til at træffe beslutninger i Tryghedsgruppen er i det hele taget stor. 70 kandidater har meldt sig på banen. Det er dobbelt så mange som ved det seneste valg til repræsentantskabet i Region Hovedstaden for fem år siden, fortæller administrerende direktør Rie Odsbjerg Werner.

Dokumentation

Se alle kandidaterne til valget her

70 kandidater har meldt sig til valget om Region Hovedstadens 21 pladser i Tryghedsgruppens repræsentantskab. Du kan se alle kandidaterne her.


Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00