Kampvalg: Kendisser i kø for en plads i toppen af kæmpe pengetank

ERHVERVSDEMOKRATI: Rekordmange kandidater kæmper om 21 pladser i repræsentantskabet for Tryghedsgruppen. Feltet er spækket med fagbosser, politikere og andre fremtrædende samfundsstøtter. Også den nuværende formand og næstformand for bestyrelsen er på valg.  

Placeholder image
70 kandidater kæmper om 21 pladser i toppen af Tryghedsgruppen, der ejer Danmarks største forsikringsselskab.  Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Der er milliarder på spil, når en halv million danskere fra hovedstadsområdet mandag og to uger frem går til valg. 21 pladser i repræsentantskabet for Tryghedsgruppen, moderselskabet bag Danmarks største forsikringsselskab og Trygfonden, skal besættes. Og de kendte navne har meldt sig ind i stoledansen om de 38 milliarder kroner.

Kandidatfeltet tæller blandt andre direktør for Hjerteforeningen Anne Kaltoft, formand for HK Danmark Kim Simonsen, folketingsmedlem for Venstre Kim Valentin og tidligere folketingsmedlem for Socialdemokratiet Mette Reissmann, journalist og forfatter Lars Olsen, advokat Knud Foldschack og forperson for Ungeklimarådet Monika Margrethe Skadborg.