Kolde kontanter og dybdegående data skal bane vejen for nytænkende jobindsats i Aarhus

Center for Social Nytænkning vil gøre det lettere for langtidsledige unge at komme i job og uddannelse. De udvalgte unge skal have mere indflydelse på deres egen fremtid og tildeles derfor 25.000 kroner hver i et samarbejde med Aarhus Kommune og Lind Invest.

Center for Social Nytænkning er initiativtager til en nytænkende jobindsats, hvor langtidsledige unge tildeles 25.000 kroner.&nbsp;(Foto: Ida Guldbæk Arentsen/RitzauScanpix)<br>
Center for Social Nytænkning er initiativtager til en nytænkende jobindsats, hvor langtidsledige unge tildeles 25.000 kroner. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/RitzauScanpix)
Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

Hvordan får man bedst langtidsledige unge i job eller uddannelse? Hos Center for Social Nytænkning i Aarhus er overbevisningen, at man kommer længere med guleroden end pisken.

Den tankegang er kernen i det nystartede beskæftigelsesprojekt ‘Ungebudgetter’, hvor en gruppe udvalgte, langtidsledige unge hver især får adgang til et budget på 25.000 kroner.

Bag det treårige projekt står Center for Social Nytænkning, Aarhus Kommune og Lind Invest, og de 25.000 kroner skal bruges på det, de unge selv mener er nødvendigt for at komme i job eller uddannelse.