Langstrakte regeringsforhandlinger får frivillige til at vakle. Rådsformand kalder på langsigtede løsninger for at undgå gentagelser

Når der nok en gang er opstået usikkerhed om finansieringen for frivillige sociale organisationer, rammer det ikke alene ansatte og udsatte. Det går også ud over de frivillige. Og logikken er den samme som, når man taler om penge og finansiering: Ingen tør rigtigt melde ud, hvor galt det står til, for ikke at skræmme nogen væk.

Frivillige sociale organisationer demonstrerede på Folkemødet for grundfinansiering. Og det bliver der behov for igen, hvis ikke vi finder en varig løsning på finansieringsproblemerne for en lang række organisationer, siger Frivilligrådets formand, Anna Bjerre.  
Frivillige sociale organisationer demonstrerede på Folkemødet for grundfinansiering. Og det bliver der behov for igen, hvis ikke vi finder en varig løsning på finansieringsproblemerne for en lang række organisationer, siger Frivilligrådets formand, Anna Bjerre.  Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Formand for Frivilligrådet, Anna Bjerre, har muligvis ikke noget imod flødeskumskager.

Men er der noget, hun er ved at være godt og grundigt træt af, er det at man taler om frivillighed og frivilligt arbejde som flødeskum – som noget, der kan undværes eller skæres væk.

”Vi bliver nødt til at holde op med at tale om frivillige som flødeskum. Meget af det frivillige arbejde er højt specialiseret, socialt arbejde som ikke kan undværes,” siger hun.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00