Lauritzen Fonden: "Kan godt forestille sig’ at skyde investeringspenge i sociale investeringsprojekter"

Fonden stiller underskudsgaranti i et nyt projekt, som skal hjælpe børn fra udsatte familier med at få folkeskolens afgangsprøve. Organisationen Lær for Livet, som sammen med Aarhus kommune og Den Sociale Investeringsfond er partnere i projektet.

Foto: Lauritzen Fonden
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Det er svært at finde på argumenter mod at prøve noget nyt. I hvert fald når det gælder måder at hjælpe udsatte børn i Danmark.

Det mener man i Lauritzen Fonden, og derfor har fonden stillet fire millioner kroner til rådighed i et nyt samarbejde som skal hjælpe netop den målgruppe. Men det nye er ikke, at Lauritzen Fonden yder økonomisk støtte til projekter, hvor for eksempel civile aktører leverer en indsats, der skal afhjælpe et behov eller et problem for udsatte mennesker.

Det, som i dansk kontekst stadig er relativt nyt, er modellen, hvor Lauritzen Fonden stiller en underskudsgaranti til de øvrige investorer – som i dette tilfælde er hhv.  Den Sociale Investeringsfond og Aarhus Kommunes Rådet for Sociale investeringer. De to parter har skudt i alt 18,8 mio kroner i projektet – halvdelen hver. 

0:000:00