Om  
Claus Kjeld Jensen

Nyt museum for flygtningehistorier på vej med milliondonationer i ryggen

Nordea-fonden støtter Flugt, Danmarks nye museum for flygtningehistorier, med 25,1 millioner kroner. Museet åbner i sommeren 2022.

Tyske flygtninge på vej op gennem Jylland efter Anden Verdenskrig. Den gamle billedtekst lyder ifølge Ritzau Scanpix: "I mange uger har disse tyske flygtninge rejst i uopvarmede kreaturvogne under frygtelige hygiejniske forhold. De har sultet og ventet, men endelig er de nået frem til Danmark."
Tyske flygtninge på vej op gennem Jylland efter Anden Verdenskrig. Den gamle billedtekst lyder ifølge Ritzau Scanpix: "I mange uger har disse tyske flygtninge rejst i uopvarmede kreaturvogne under frygtelige hygiejniske forhold. De har sultet og ventet, men endelig er de nået frem til Danmark."Foto: Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

Museet Flugt har modtaget 25,1 millioner kroner af Nordea-fonden, som skal bidrage til innovativ måder at formidle historierne om de civile tyskere, der flygtede til Danmark i slutningen af Anden Verdenskrig.

Det skriver Nordea-fonden i en pressemeddelelse.

Til sommer 2022 byder museet Flugt i Oksbøl velkommen til gæster fra nær og fjern. Gæsterne kan i bygningen, der tidligere husede tyske flygtninge, opleve historien om de 250.000 civile tyskere, der i 1945 flygtede til Danmark. 35.000 af dem endte i flygtningelejren i Oksbøl.

0:000:00